Elrond logo. Elrond logo.

Om företaget

Elrond är ledande inom åskskydd i Norden och har tre huvudområden: Överspänningsskydd / Åskskydd, Avbrottsfri Kraft / UPS samt Potentialutjämningsmaterial (inkl åskledarsystem, skydd mot direktnedslag). Dessutom nätaggregat och DC-system. Inom området UPS tillhandahåller vi även drifttagning av UPS samt service på UPS.

Information om Elrond

Affärsidé

Elrond Komponent erbjuder kompletta lösningar för säker el-miljö inom automation och installation. Redan på projektstadiet hjälper vi våra kunder att få det bästa och det mest kostnadseffektiva alternativet. Vår filosofi är att alla kunder ska få den absolut bästa service - stora som små.

Historia

Elrond startade 1965 som ett företag specialiserat på att bygga styrutrustningar, apparatskåp och kompletta trafiksignalsystem. Vi började tidigt att kombinera utrustningsbyggandet med komponentförsäljning. 1992 ändrade vi inriktningen till att sälja komponenter bl a inom området motorstyrning och avbrottsfri kraft. Namnet ändrades till Elrond Komponent. Sedan 2008 tillhör vi Teqnion gruppen.Idag är vi specialiserade inom åskskydd (både överspänningsskydd och åskledarsystem), avbrottsfri kraft samt potentialutjämning. Vår målgrupp är företag. Privatpersoner ber vi vända sig till närmaste elinstallatör. Vi satsar på kvalitet och har därför valt att samarbeta med leverantörer som är specialiserade inom sitt område och som har en rationell tillverkning och hög satsning på produktutveckling. Bland våra utländska leverantörer kan nämnas Riello (Italien) på UPS/avbrottsfri kraft, Pröpster (Tyskland) med potentialutjämnings- och åskledarmaterial, J.Schneider (Tyskland) med DC-UPS/nätaggregat. Var och en hör till de marknadsledande inom sitt område. När det gäller överspänningsskydd, så har vi ett eget program som tillverkas i olika fabriker i Europa, helt efter våra kunders önskemål. Tillverkare är Raycap (Slovenien), Hakel (Tjeckien) samt Pröpster (Tyskland). Visste du att Elrond är en alv i "Sagan om ringen" av Tolkien. Denne alv är odödlig...

Leverantörer

Bland våra utländska leverantörer kan nämnas Raycap/Iskra (Slovenien) inom överspänningsskydd, Riello (Italien) på UPS/avbrottsfri kraft, Pröpster (Tyskland) med potentialutjämnings- och åskledarmaterial, J. Schneider (Tyskland) med DC-UPS och nätaggregat. Var och en hör till de marknadsledande inom sitt område.