Elrond logo. Elrond logo.

Teqnion

Teknikgruppen Teqnion och dess moderbolag

Sedan 2008 tillhör Elrond Teqniongruppen. Elrond verkar som ett eget bolag inom gruppen.

Teqnion noterades på NASDAQ 2019.

Teqniongruppen marknadsför och säljer komponenter, maskiner, system och tjänster med högt teknikinnehåll inom utvalda nischer till industrin. Genom god kännedom om kundernas behov kombinerat med hög teknisk kompetens är Teqnion en naturlig samarbetspartner för såväl kunder som leverantörer i norra Europa.

Teqnion Marknadsföring och försäljning av komponenter, maskiner, system och tjänster genom helägda dotterbolag.
Industrikomponenter Marknadsför elektromekaniska- och elektroniska komponenter från ledande utländska leverantörer till tillverkande företag och slutkunder inom industriautomation. Komponenter för fristående elkraft, generatorer, solpaneler, vindkraft, omvandlare, batteriladdare, batterier och kontrollsystem mm.
Narva Scandinavia Är en ledande leverantör av lampor och lysrör och är en av fyra tillverkare i Europa med eget glasbruk. NARVA Scandinavia förser återförsäljare, industri och fastighetsbranschen i Skandinavien med kostnads- och energieffektiva belysningslösningar.
GB Verkstads och Industrivaror AB Förbrukningsmaterial till verkstad och industri inom fästelement, hydralikkomponenter, rördelar, packningar, tätningar, kullager, lyftprodukter och transmissionartiklar. Med ett av Norrlands bredaste sortiment.
K-FAB Sverige AB är en flexibel och designande norrländsk leverantör av hembelysning med ett brett sortiment av både moderna och klassiska lampor i skandinavisk stil.
Air Target AB konstruerar och tillverkar unika system för målindikering baserade på akustik. Produkterna erbjuder noggrann och tydlig presentation av avståndet mellan en projektil och dess mål.
Cellab Nordia helhetslösningar för patologi, histologi, cytologi, cell- och molekylärbiologi.
Grimstorps Byggkomponenter  högeffektiv produktion av kundspecifika byggkomponenter.
Stans & Press  kundanpassad legotillverkning med plåt som utgångsmaterial.
Eloflex  marknadsledande i segmentet hopfällbara elrullstolar och en viktig aktör i hjälpmedelssektorn.
HEM1 Sydost AB  totalentreprenad inom bostadsbyggnadssegmentet.hjälpmedelssektorn.
Markis City Service AB  ett rikstäckande servicebolag inriktat mot rekonditionering, profilering och distribution av bl.a kylskåp inom dryckesindustrin.
Dandy Dots AB  är ett flexibelt tryckeri med extrem kundfokus som ingår i Markis Citykoncernen.
Injab kraft teknik AB  Ledande leverantör av ström- och mättransformatorer i Sverige.
WiMa Propulsion AB  ett kunskaps- och serviceföretag med inriktning på marina och industriella gasturbininstallationer.